Tapaaminen Helsingin apuvälinepalveluiden kanssa

VKK:n toimintakykykuntoutuksen kuntoutussuunnittelijat kävivät antamassa neuvontaa Helsingin kaupungin apuvälinepalveluille liikenteessä ja tapaturmassa vammautuneiden henkilöiden apuvälineiden hankinnasta.

Tapaaminen Helsingin apuvälinepalveluiden kanssa

VKK:n toimintakykykuntoutuksen kuntoutussuunnittelijat kävivät kertomassa liikenteessä ja tapaturmassa vammautuneiden henkilöiden apuvälineiden hankinnasta.

2.2.2018
Helsinki
TEKSTI Juha-Matti Pesonen

Helsingin kaupungin apuvälinepalveluiden apuvälineasiantuntijat kutsuivat VKK:n kuntoutussuunnittelijoita kertomaan, miten toimitaan, kun apuvälineitä hankitaan liikenteessä tai työtapaturmassa vammautuneille henkilöille. Apuvälinepalvelut on tarkoitettu aikuisille helsinkiläisille, joilla on heikentynyt toimintakyky sairauden, vamman tai kehitysviivästymän takia. Onnistunut tapaaminen toteutui 19.1.2018 Laakson sairaalassa.  VKK:sta tapaamiseen osallistuivat kuntoutussuunnittelijat Sanna Hakamäki ja Juha-Matti Pesonen.

Helsingin kaupungin apuvälineasiantuntijat olivat keränneet toistakymmentä kysymystä, joihin toivoivat VKK:lta vastauksia. Kysymykset liittyivät mm. apuvälineiden huoltoon, käytettyjen apuvälineiden hankintaan ja vakuutusyhtiöiden erilaisiin käytäntöihin. Apuvälineasiantuntijat kertoivat törmäävänsä välillä kuntoutujien kysymykseen siitä, miksi apuvälineet on arvioitava ja hankittava julkisen terveydenhuollon kautta. Lähes kaikkiin kysymyksiin löytyi vastaus toista tuntia kestäneessä lämminhenkisessä keskustelussa.

Verkostotapaamisen avulla saimme apuvälineiden monisyistä maailmaa eheämmäksi ja jouhevammaksi julkisen terveydenhuollon ja vakuutusmaailman välillä.

palvelumme

Lokomat-kävelyrobotti
12.11.2018
Oulu

Verve Oulu Uusikatu on vahva valtakunnallinen toimija vaativassa kuntoutuksessa. Oulussa on otettu nyt askel kohti tehokkaampaa neurologista kuntoutusta investoimalla Lokomat®-kävelyrobotiikkaan.... more

Nina Hemming
6.6.2017
Vantaa

Aurinkoinen kesäpäivä, prätkä alla, poikaystävä ohjaimissa. Sitten idylli särkyi.

− Suistuimme tieltä lyhtypylvääseen. Tapahtumasta ja sitä edeltävistä viikoista en muista itse mitään, ke... more

VAKUUTUSKUNTOUTUS VKK
Hämeentie 19 B, 00500 HELSINKI
Käyntiosoite: Käenkuja 1 B
tel 09 2312 2000
Löydät meidät somesta:

© Vakuutuskuntoutus 2018