Pilotista potkua oman yrityksen perustamiseen

Maalari Emma Holmberg sai VKK:lta ja Uusyrityskeskukselta tuen, jota hän tarvitsi uskaltaakseen perustaa oman erikoismaalausliikkeen.

Pilotista potkua oman yrityksen perustamiseen

Emma Holmberg sai VKK:lta ja Uusyrityskeskukselta tukea, jota hän tarvitsi oman yrityksen perustamiseen. Liikeidea kantaa, ja asiakkaita on riittänyt aina Saksaa ja Japania myöten.

7.9.2017
Pääkaupunkiseutu
TEKSTI Timo Hämäläinen

– Sain justiinsa sen mitä tarvitsin, riittävän tuen ja potkun eteenpäin, Holmberg sanoo.

Holmbergin oli lopetettava työt maalarina kyynärpään kipujen takia. Hankalassa tilanteessa hän haki työeläkekuntoutusta ja pääsi VKK:n ja Uusyrityskeskuksen pilottihankkeeseen, joka oli suunnattu yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville.

Vajaan puolen vuoden kuluttua siitä, kun Holmberg tuli VKK:n ja Uusyrityskeskuksen asiakkaaksi, hän perusti oman yrityksen. Oman yrityksen turvin Holmberg voi nyt valikoida töitä ja tehdä erikoistöitä, jotka eivät kättä rasita. Toiminimi Rock Solid Painting työllistää Holmbergin lisäksi yhden työntekijän.

– Suunnittelemme ja teemme erikoismaalauksia. Sloganimme kuuluu: you name it, we paint it, Holmberg kuvailee.

Vastauksia ja vinkkejä sparraajilta

Holmbergin tukijoina ja sparraajina toimivat VKK:n kuntoutussuunnittelija Teija Kosola ja Uusyrityskeskuksen yritysvalmentaja Anja-Riitta Kierikka. Hän on nykyisin VKK:n palveluksessa.

– Meillä oli yhteinen ymmärrys siitä, että yritys kannattaa perustaa minulle tutulle maalausalalle Sain hyviä vastauksia, vinkkejä ja linkkejä kysymyksiini. Tukea oli sopivasti, itsekin piti ponnistella. Aloin uskoa liikeideaan, kun ammattilaiset sanoivat, että se voi toimia, Holmberg sanoo.

Liikeidea on kantanut hyvin. Vain muutama kuukausi yrityksen perustamisen jälkeen töitä riittää kiireeksi asti. Asiakkaina on varsinkin telakoita ja varustamoita. Työt ovat vieneet Holmbergia ja hänen kumppaniaan Saksaan ja Japaniin asti.

Uusyrityskeskus tukee edelleen Holmbergia tarjoamalla hänelle monenlaista yrittäjyyteen liittyvää koulutusta.

palvelumme

15.2.2018
Tampere

Jori Hakkarainen toimii RST-Steel Oy:n myymälänhoitajana Pirkkalassa Tampereen kupeessa. Työ on kiinnostavaa kaikenlaisten autoihin liittyvien ”kiiltävien” tilaamista, myymistä j... more

Heidi Suomi
8.12.2017
Helsinki

Vielä muutama vuosi sitten pääkaupunkiseudulla asuva Heidi Suomi oli ihan tavallinen parikymppinen varastotyöntekijä. Kunnes yhtenä työpäivänä hän kaatui trukin päältä ja putosi... more

VAKUUTUSKUNTOUTUS VKK r.y.
Hämeentie 19 B, 00500 HELSINKI
Käyntiosoite: Käenkuja 1 B
tel 09 2312 2000
Löydät meidät somesta:

© Vakuutuskuntoutus 2018