Verkostoseminaari 2017
Palautetta Verkostoseminaarista 2017

Verkostoseminaarin aiheina olivat tänä vuonna vaikuttavuus, kuntoutuksen uudistaminen ja EU:n tietosuoja-asetus.

Verkostoseminaari 2017
Palautetta Verkostoseminaarista 2017

Työhönkuntoutumisen palveluverkoston verkostoseminaari järjestettiin 14.11.2017 Hotelli Hilton Strandissa Helsingissä.

29.11.2017
Helsinki

Työhönkuntoutumisen palveluverkoston verkostoseminaari järjestettiin 14.11.2017 Hotelli Hilton Strandissa Helsingissä. Verkostoseminaarin aiheina olivat kuntoutuksen uudistaminen, EU:n tietosuoja-asetus ja palveluverkoston vuoden 2017 teeman mukaisesti kuntoutuksen vaikuttavuus. Tilaisuuteen oli mahdollista osallistua myös videoidun suoratoiston kautta. Yhteensä osallistujia oli 132, joista paikan päällä oli 78.

Tilaisuuden aluksi esiteltiin Työhönkuntoutumisen palveluverkoston ajankohtaisia asioita ja keväällä 2017 järjestetyn Työeläkekuntoutuksen laatu ja mittarit -työpajapäivän kooste. Tämän jälkeen Elon kuntoutusasiantuntija, KuntoutuNET-verkkopalvelun ohjausryhmän puheenjohtaja Riikka Kivirikko-Ekman piti puheenvuoron laadun arvioinnista ja vaikuttavuuden mittaamisen tärkeydestä. Lisäksi hän esitteli KuntoutuNETtiin vaikuttavuuden arvioinnin tueksi suunniteltuja uusia toiminnallisuuksia. Puheenvuoroa seurasi vaikuttavuusteemaan liittyvä ryhmäkeskusteluosuus, jossa keskusteltiin vilkkaasti kuntoutuksen laadusta, mittaamisesta ja vaikuttavuuden arvioinnista sekä kommentoitiin uusia toiminnallisuuksia.

Iltapäivällä kuntoutuksen uudistamiskomitean puheenjohtaja, Merimieseläkekassan toimitusjohtaja Kari Välimäki esitteli Kuntoutuksen uudistamiskomitean työn tuloksia. EU:n tietosuoja-asetuksesta työeläkekuntoutuksen kannalta kertoivat kehityspäällikkö Jaana Rissanen Eläketurvakeskuksesta ja toimitusjohtaja Juha Mikkola VKK ry:stä. Päivän lopuksi KTM, yliopisto-opettaja Jarna Kulmala esitteli Työhönkuntoutumisen palveluverkoston ja Tampereen yliopiston yhteistyönä toteutetun vaikuttavuustutkimuksen tuloksia.

Seminaariin osallistujilla oli mahdollisuus vastata tilaisuuden jälkeen webropol-kyselyyn seminaarin sisällöstä. Vastaajien määrä oli 46.

Seminaaria pidettiin oman työn kannalta hyödyllisenä. Kyselyyn vastanneista 57 % piti seminaarin hyödyllisyyttä työnsä kannalta erittäin hyvänä ja 34 % hyvänä.

Seminaarin hyödyllisyys työn kannalta

Myös puheenvuoroihin oltiin kokonaisuutena tyytyväisiä. Palautekyselyyn vastanneista 37 % arvioi puheenvuorojen olleen keskimäärin erittäin hyviä ja 52 % piti puheenvuoroja hyvinä.

76 % vastaajista piti seminaarijärjestelyjä erittäin hyvinä ja 17 % hyvinä. 

 

Avointa palautetta seminaarista:

Hyvät ja ajankohtaiset, tuoreet asiat ja kokonaisuudet. Jatkossakin toivon juuri ajankohtaisten asioiden tiimoilta tiedotusta. Semimaaripaikka hyvä kulkuyhteyksien ja tarjoilujen puolesta :)

Aina loistavat järjestelyt ja puitteet, kiitos siitä. Mukava tavata kollegoita ja saada hyödyllistä tietoa oman työn kehittämiseksi ja vietäväksi koko organisaatiolle. Keskusteluun voisi olla enemmän aikaa, minkä lisäksi voisi olla yhteisiä työpajoja yhteisymmärryksen ja yhteistyön tiivistämiseksi tilaajien ja tuottajien välillä. Toki myös markkinointimielessä toivoisi enemmän aikaa tutustua palvelun tilaajiin.

Videoyhteys toimi erittäin hyvin ja päivän sisältä oli erinomainen. Ongelma, ettei diaesitykset näy yhtä aikaa koko aikaa ja siten videon kautta välillä melko huono näkyvyys -> tämän ratkaisemista toivon seuraaviin seminaareihin...saisiko diat tänne etukäteen?

Vertaiskeskustelut pöytäryhmittäin ovat hyviä, niitä jatkossakin, kiitos!

palvelumme

1.6.2017
Helsinki

Varman asiantuntijalääkäri, psykiatri Heikki Nikkilä luennoi 1.6.2017 VKK:ssa mielenterveyskuntoutujien ammatillisesta kuntoutuksesta. Luento oli osa VKK:n henkilöstölle suunnattua mielenterveyst... more

Osku - Tie työelämään
30.11.2016

Uusi verkkopalvelu kokoaa yhteen tiedot osatyökykyisten työllistymisen ja työssä jatkamisen tueksi. Palvelu tarjoaa ajantasaista tietoa asiantuntijoiden, osatyökykyisten ja työnantajien käyttöön.... more

VAKUUTUSKUNTOUTUS VKK
Hämeentie 19 B, 00500 HELSINKI
Käyntiosoite: Käenkuja 1 B
tel 09 2312 2000
Löydät meidät somesta:

© Vakuutuskuntoutus 2018